Az ECOLONY világa

Olyan korban élünk amikor a városi élet, az urbanizáció talán nem csak testünkre de a lelkünkre is káros. A technológia sokszor segít minket, hogy előre lépjünk és fejlődjünk az életben, de ugyan annyi veszélyt is rejt magában.

A világ gyors változásában sokszor képtelenek vagyunk felmérni egy-egy új vívmány vagy eszköz hatását az életünkre, legyen szó akár valamilyen használati cikkről, szoftverről vagy egy teljesen más témát érintve egy kémiai anyagról.

  • Olyan célokat hajhászunk amikre az igény a marketing világán keresztül születik meg.
  • Az életünk legtöbb eleme nyilvános, mégis egyre kevesebbet tudunk egymásról.
  • A rohanásban nem csak testünk, de a lelkünk is üressé válik
  • Használati tárgyaink, kémiai anyagok, ételek mind-mind olyan alapanyagokból készülnek melyeket ellenőrizni nem tudunk.

Nem utolsó sorban pedig egy olyan világban élünk amiben egyik oldalról csak kinyitható pénztárcának látnak minket a cégek, másfelől pedig olyan rabszolgának akik készségesen dolgoznak, és töltik az életük nagy részét robotolással. Na jó persze ne nézzük ilyen borúlátóan a dolgot, de azt hiszem:

Egyre többen szeretnének valamiféle változást, és egyre többen is tesznek lépést azért, hogy világunk egy picit megálljon, fellélegezzen, mi pedig megtaláljuk újra azokat a fontos dolgokat melyek az életet jelentik. A természetet, a magunk készítette dolgok adta sikerélményt, a Földünk védelmét… tulajdonképpen egy új életmódot.

Mi a célja és mit jelent az, hogy Ecolony?

A vízió mely az ötlet mögött van igen nagy, de a földön járva szeretnénk kis lépésekben előrehaladni egy olyan közösség létrehozásában, akik kicsit változtatni szeretnének az életükön, és közelebb akarnak kerülni a természetesebb élethez.

Nehéz ezt röviden megfogalmazni, hiszen olyan sok minden belefér ebbe a kategóriába. Egyszerűen a természet szeretete, kirándulások, túrázás egyszerűen kiszakadva a rohanó hétköznapokból. Az újragondolt étkezés témaköre, a mesterséges anyagok elhagyása, egészséges élelmiszerek használata és termesztése, így a kertészkedés a gazdálkodás is a témaköreink közé tartozik akár egy farmon de akár egy erkélyen. Ez egészséges receptek és főzés mestersége. Új életfelfogás, melybe beletartozik a mozgás, a test egészséges edzése, és a lelki egyensúly megteremtése. Mindezen felül olyan témakörök, melyek elősegítik az egészségesebb és kiegyensúlyozottabb életet, és a természet védelmét.

Egy olyan közösség, akik ezen témakörök iránt érdeklődnek, megosztják egymással élményeiket, tapasztalataikat és szeretnék ha az ökológiai lábnyomuk kisebb maradna, de az érték amit itt hagynak a jövő generációjának pedig annál nagyobb.

Így alakult ki a kezdeményezés neve is: Egy csapat, egy új kolónia akik a virtuális térben figyelnek magukra és a környezetre, egyszóval az ökológiára. Öko – kolónia. Persze picit angolosítva, és játszva a szavakkal. 🙂

Hiszem, hogy a kezdeményezés nagyon sokakat érdekel, és sokat tudunk tanulni egymástól segítve ezzel jelenünk és jövőnk jobbá tételét is. Egy közösség ami felemel, mely pozitív és megerősítést ad égetően szükséges ebben a sokszor rideg világban.

Éppen ezért szeretnék minél több olvasót bátorítani arra, hogy ragadjon virtuális tollat, és írjon cikket a honlapra, és akár szerzőként is váljon a csapat részévé. Mindenek mellett pedig remélem, hogy az itt töltött idő mindenki számára hasznos és felemelő lesz!

Üdvözlök minden Ecolony tagot! Változzunk és változtassunk együtt! 🙂

Tetszett amit olvastál? 🙂

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial