Heti merítés: EcoHírek

Egy új sorozatot indítunk, melyben minden szombaton összeszedjük azokat a híreket amik érdekesek és fontosak voltak számunkra. Első blokként kicsit szerényebb a merítés, de annál fontosabb.

Kezdjük az egyik legmegdöbbentőbb képpel, melyet  Steffen M. Olsen dán klímakutató készített Grönlandon. A kép rendkívül igéző egyben sokkoló, mely tisztán mutatja be a jég birodalmának változását.

Steffen M. Olsen – Erős olvadás Grönlandon

Itt van az újabb műanyag mentes július: Hétfőn indul az ausztrál Plastic Free Foundation kezdeményezésére létre jött műanyag mentes hónap. A 8 éve kitalált kezdeményezés lényege, hogy legalább egy hónapig próbáljunk meg egyszer használatos műanyagok nélkül élni. Találjuk meg azokat az alternatívákat, amik tartósak, és környezetkímélőek. A szervezet egy promó videót is készített az idei akcióra:

Csatlakozz Te is a kezdeményezéshez. Csodálatos érzés tenni valamit a környezetünkért és a jövőnkért, még akkor is ha apróságnak tűnik, hiszen nem elég szelektíven gyűjteni, hanem egyszerűen vissza kell szorítani a műanyagok használatát.


A G20-ak találkozójának megbeszélési pontjai között szerepelt a 2015-ös Párizsi klíma egyezmény. A találkozón elhangzott, hogy nem csupán az egyezményben meghatározott célok fontosak, hanem az abban szereplő határidők is. Az egyezmény fontosságát és annak paktumát a 20-ból 19-en aláírták, kivétel az Amerikai Egyesült Államok, amely kilépni készül az egyezményből: G20 – Paris Climate Agreement


A következő héten remélem több pozitív hír kerül elénk. Fontos, hogy a híreket is mi alakítjuk, ahogy a környezetünket is! 🙂

Tetszett amit olvastál? 🙂

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial