EcoHírek 2.

A sztár. 🙂 Sir David Attenborought feltűnt egy fesztivál színpadon, ahol hatalmas ovációval üdvözölték. Számomra ez azért kiemelkedő hír, mert vannak híres emberek, celebek akiktől sokan elolvadnak és sikítva üdvözlik. David úr egy kicsit más azt hiszem. Ő a teljesítményével és az életével vívott ki olyan elismerést, amelyet még a mostani fiatal fesztiválközönség is ovációval ismer el, és egyúttal elismer. A híres rendező egy új sorozat promóciója mellett felhívta a figyelmet a műanyagok által okozott veszélyekre és arra, mennyire fontos változtatni a hozzáállásunkon, ha meg akarjuk óvni még a gyremekeinknek, unokáinknak a Földet. A szereplése itt látható:

David Attenborough beszéde a Glastonbury fesztiválon.

Folytassuk egy újabb kedves hírrel, melynek a példamutatás talán a legfontosabb része. 93 éves korában Erzsébet Királynő fát ültet. Önmagában szép teljesítmény ez ebben a korban, és igaz egyetlen fáról van szó, de az üzenete viszont még ennél is fontosabb. Egy fa ültetése mindig felemelő és a jövő felé tett gesztus.

A következő hírek már nem az optimizmusról szólnak. Az ETH Zürich munkatársai publikáltak egy tanulmányt melyben a klímaváltozással való versenyről írnak. A széndioxid kibocsájtás mértékét nagyon komoly erdőtelepítéssel drasztikusan lehetne javítani. Annak ellenére hogy a klímaváltozás hatásait most már nap-mint-nap érezzük még tudnánk tenni ellene. A Föld jóval több erdőterületet tudna eltartani mint amennyi jelenleg létezik. Ezek az erdők megkötik a széndioxidot, és eredményesen javítanák a szándioxid háztartást. Mindemellett a probléma, hogy a fák nem nőnek az égig egyik napról a másikra. Éppen ezért most azonnal kell cselekednünk!


Másik szomorú hír mely szerintem igen fontos az Indiai Csennait sújtó vízhiány, mely nem egyedülálló eset, és amely előre vetíti hogy mi vár más területekre is, akár ránk is. Nem csak a jövőben, de már most is az egyik legdrágább kincsünk a víz. Meg kell tanulnunk bánni ezzel a kinccsel és megbecsülni azt, mielőtt késő lenne. Érdemes időt szánni az Index-en megjelent hosszabb cikkre ebben a témában.

Tetszett amit olvastál? 🙂

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial